Retrospillmessen i Sandefjord  29 - 30 August.

Etter en omtrent 6 timer lang kjøretur er jeg endelig kommet hjem til samboer og barn etter å ha tilbrakt helgen i Sandefjord på årets Retrospillmesse. Kjøreturen frem og tilbake til tross så var dette en opplevelse som var verdt å få med seg. 

 First thing first: Jeg er usikker på faktisk hvor mange som tok turen til retrospillmessa i år, jeg vet bare det var mange. Men du verden hvor fint alt gikk for seg. Alle fikk tid til å prøve de maskinene og spillene de ville, kikke hos de selgerne de var interessert i og snakket med de forskjellige "kjendisene" som hadde tatt turen. Alle var hyggelige, det ble (så vidt jeg kunne se) aldri noe knuffing eller noe som helst. Denne helgen viste "vi" hvor gode vi kan være og det skal "vi" være stolte av.

 


Bare til å legge inn søknaden i flyforsvaret Johan.

 

Jotunhallen var full av entusiastiske fans, ivrige samlere, hyggelige funksjonærer og selgere. Selv ble jeg litt starstruck når jeg fikk hilse på og ta en kort prat med selveste Brentalfloss (Youtube stjernen fra What if Video Games had Lyrics fame) om en av favorittspillene mine Civilization II, som han baserte en av sangene sine på. Jeg fikk dessverre ikke med meg konserten hans på lørdag ettermiddag da jeg etter flere timer på messa måtte ha et avbrekk med å se Liverpool tape 0-3 mot West Ham på hjemmebane.

Jeg fikk slått av en prat med flere norske indieutviklere og testet spillene/prototypene de hadde med seg på gulvet. Catmouth Island fra Colonthree Enterprises AS og Forged: Unnatural fra Ferocious Games. Jeg fikk også prøvd Honeydoom, men jeg fikk ikke med meg hva utvikleren het eller hvor jeg kan finne spille på nett, så hvis noen vet/hører noe der så er jeg interessert. Jeg fikk ihvertfall bevist over en hver tvil at det finnes potensiale i det norske indiemiljøet. Forged: Unnatural ser jeg spesielt frem til å spille en fullversjon av.

 


Noen andre som får flashback til 90 tallet her?I kurvene hos de diverse selgerne var det mye som fristet. Jeg sto lenge å siklet over en Super Nintendo og en boxed copy av Yoshi's Island, og hadde det ikke vært for at kortmaskinen til selgeren sviktet, hadde jeg nok hatt enda en konsoll i samlingen min. Men til syvende og sist ble det med 5 Dreamcast spill, 2 Mega Drive spill, 2 Dreamcast kontrollere og en VGA kabel til Dreamcast. Sønnen min fikk også en ?Mario Mjau? som han sier så fint. Jeg fikk også med meg første utgave av Retrospill Magasinet, som jeg ser frem til å lese nå før jeg tar kveld.

Selv om hoved fokuset på messa var retro spill og konsoller kunne vi også få se et lite glimt av fremtiden i Jotunhallen, Microsoft og Sony var på plass med hver sin stand.

Hos Microsoft kunne vi prøve Rare Replay (som alle som eier en Xbox One bør eie) og flerspilleren til Gears of War 4 som, noe tekniske problemer til tross, fungerte ganske bra. Som en tidligere ganske ivrig Gears 3 spiller syntes jeg kanskje at det var litt lite nytt, og selve ?feelingen? i det å kontrollere en COG eller en Locust var litt borte. Mulig dette var en tidlig build, og ettersom spillets lansering fortsatt er over ett år frem i tid har de plenty tid til å polere flerspilleren til det hele sitter som det skal. Med andre ord skal det sitte som i Gears 3. 

Sony hadde tatt med seg Tearaway Unfolded til Jotunhallen, sammen med en hel haug med Playstation ?Legacy? maskiner og spill (mulig noe av dette var samlet sammen av messe crewet).Jeg satt ikke så lenge med Tearaway ettersom jeg allerede har spilt det på Vita, men det jeg kan si etter å ha sett andre spille det, virker det som Tarsier Studios har funnet en god måte å erstatte orginalspillets touchkontroller med å bruke alle funksjonene til Dualshock 4. Jeg gleder meg til å fortsette eventyret med Iota i September.

Fortsatt spent på hvordan de løser "The You" vinklingen i Tearaway Unfolded


Frisket opp på Joust ferdighetene i tilfelle Ready Player One blir virklighet.


Signert av selveste Shigeru Miyamoto.


Som selverklært Sony fanboy var dette hjørnet noe for seg selv.


Min hellige gral


Så nær. dog så fjern.


30 år gammel stykke historie. BY THE POWER OF GREYSKULL!

 

Avsluttningsvis: Jeg hadde det kjempe gøy i helgen. Det var hyggelig å møte folk jeg bare har hatt kontakt med gjennom Spill & Konsoller - Samlegruppa på Facebook, Da spesielt Magnus og Gard fra ?Ærre Dritt?? Dere tar fortsatt feil når det kommer til Sega, men videoene deres er knall. All ære til de som står bak opplegget som fant sted i helgen. Dere gjorde en kjempe jobb og jeg håper dette blir en tradisjon som kan gjentas år etter år.

8 kommentarer

Robert

30.08.2015 kl.23:04

var vell ca. 4500 besøkende etter det jeg fikk høre, så er vell tett ved samme antall besøkende som den svenske messa har, om ikke mere

AndyLonn

31.08.2015 kl.00:19

Robert: Wow, det er jo bare rett og slett imponerende. Godt jobba til alle som deltok.

Anders Remi Rusten

31.08.2015 kl.19:24

Den 16:e maj 2015 var det dags för den sjätte upplagan av Retrospelsmässan.

Precis som 2013 och 2014 hölls mässan i Eriksbergshallen och vi hade totalt 3800 besökare. Detta är det största antalet besökare vi någonsin haft. Ett stort tack till alla som besökte oss!

AndyLonn

01.09.2015 kl.09:15

Anders Remi Rusten: Høres gøy ut det og. Kanskje Norge og Sverige sine retrosamfunn må jobbe sammen i fremtiden. Hvem vet, plutselig er det en messe med 5 siffret besøkstall

Frank Eivind Rundholt

01.09.2015 kl.20:04

Enig i at arrangørene har gjort en kjempe jobb. Veldig gøy å være tilstede på messa. Også veldig gøy å se et norsk retrospill magasin, og litt ekstra gøy siden jeg hadde en anmeldelse med i bladet (Lemmings til Amiga).

AndyLonn

02.09.2015 kl.01:48

Frank Eivind Rundholt: Ser man det. Jeg tror nok jeg kommer til å abbonere på det bladet fremover ja. Selv har jeg hatt en og annen anmeldelse på trykk i Gamereactor Norge sine community sider.

Ærre Dritt

02.09.2015 kl.22:49

Helt sjef å hilse på deg Andy!

Også... vi har ikke lagt Sega for hat, se for eksempel vår episode fra Sonic All-Stars Racing Transformed. Det er jo et mega underholdende spill, kanskje bedre enn Mario Kart 8?

Kristian

22.09.2015 kl.02:42

Utviklerne av Honeydoom er Fat Pixie Studios :)

Skriv en ny kommentar

AndyLonn

AndyLonn

27, Haugesund

En etterhvert erfaren spillentusiast. Jeg har aktivt spilt alle slags spill i over 20 år og har blogget / skrevet anmeldelser på Gamereactor Norge og Giant Bomb sine community sider siden 2012.

Kategorier

Arkiv

hits