La LevelUp Levle! 

Idag fikk jeg høre den triste nyheten om at VG Nett sin spillsatsing LevelUp vil legges ned etter nyttår. Programmet som går på VGTV har nå holdt det gående i 9 sesonger og programledere Rune Fjeld Olsen og Karl Martin Hogsnes har blitt kjente og kjære skikkelser i Spill Norge som jeg så vidt fikk hilse på når jeg var på Retrospillmessen i Sandefjord tidligere i år. Jeg sier så vidt fordi det var en hel flokk med ivrige fans stående rundt dem til en hver tid. Jeg skal ikke late som om jeg har vært den flinkeste seeren deres det siste året men det var en tid da jeg så frem til hver eneste tirsdag når den nyeste episoden kom på nett. 

LevelUp er viktig for Spill Norge. Spill som hobby er kanskje en nisje, men det er en utrolig bred nisje som Level Up har blitt et naturlig midtpunkt i for norske gamere. For uansett om du interesserer deg for E-Sport eller spill med dype historier, Sjarmerende Nintendo spill eller Dark Souls, så har Level Up noe for deg. Da jeg begynte i ny jobb for noen år siden var jeg veldig nervøs for at jeg ikke kom til å jobbe med folk som hadde samme interesser som meg. Men det ble vår felles interesse for LevelUp og Spill som åpnet døren for at jeg nå ikke bare anser de som gode kolleger, men som likesinnede og kamerater. Titt og ofte var det noen som spurte "Hey har du hørt om det nye spillet?" Svaret ble ganske ofte  "Ja, det så jeg på LevelUp her om dagen" og vips var samtalen igang. 

For noen år tilbake søkte Rune og LevelUp etter flere videoanmeldere. Frem til da hadde jeg kun holdt på med anmeldelser på Gamereactor sine Community sider i tekst form og anså ikke meg selv som den de var på jakt etter. Likevel etter noen oppfordringer fra de som leste anmeldelsene mine og etter å ha snakket med Rune om hvor vidt de ville vurdere en anmeldelse som brukte video som jeg fant på nett istedenfor å levere 100% egenprodusert bestemte jeg meg for å gi det et forsøk.
Spillet var Killzone Mercenary og anmeldelsen var allerede skrevet. Jeg kortet anmeldelsen ned til et manus som fungerte bedre til å bli opplest. Spilte inn voice-over delen og begynte å klippe sammen anmeldelsen. Jeg stor koste meg og lærte mye mens jeg holdt på. Dessverre ble jeg aldri fornøyd med min egen innsats som voice over og endte opp med å ikke sende inn det ferdige produktet. Jeg har angret lenge på dette. men når jeg så talentet LevelUp klarte å hente inn som følge av den samme søkerunden skjønte jeg raskt at jeg ikke hadde hatt nubbsjans. Likevel var det en gøy erfaring å ta med seg og det motiverte meg til å fortsette med tekst anmeldelsene mine som jeg idag poster på denne bloggen.

Så på den måten har ikke LevelUp bare betydd mye for meg som spillinteressert i Norge, men også som aspirerende spill anmelder. Kanskje en dag finner jeg frem kunnskapene jeg tilegnet meg som del av denne prosessen og alt som kommer av det vil være som følge av den gangen jeg nesten søkte jobb hos LevelUp.

Hvis Rune og Karl Martin vil fortsette med LevelUp så synes jeg de burde få lov til det. Det må nok en real innsats til fra både programlederne og VG sin side for å få seertallene opp på akseptabelt nivå. Et forslag fra min side er å poste episodene etterhvert som de dukker opp på forsiden av VG og ikke gjemme det inne blant de andre VGTV programmene. Men også innholdet må appellere til flere. Små konsentrerte videoer fordelt over en uke i stedet for en ukentlig oppsummering kanskje?

Jeg sitter nok ikke på løsningen. men om vi nå skal miste LevelUp føler jeg at VG i stor grad kutter av forbindelsen til de kommende generasjoner som kanskje ikke er så interessert i Sjakk, Fotball og Langrenn. Bare en tanke.

For de av dere som ønsker å la stemmen deres bli hørt om VG sin avgjørelse: ta turen inn på Facebook gruppen vår6 kommentarer

Kåre

26.11.2015 kl.16:14

Level Up mistet seg litt når de stadig skulle ansette nye fjes og endre på formelen som fungerte og gav dem 80k+ seere hver episode. Personlig så jeg på Level Up for anmeldelser, klassikerne og nyhetene (gitt det var noen interessante nyheter å følge med på). I nyere tid har man fylt på med nytt innhold og vannet ut mye av det gamle med nye anmeldere som ihvertfall ikke treffer meg like godt som anmeldelsene fra Rune og Karl gjorde tidligere. Jeg tror man ble litt for ambisiøse. Det hjalp heller ikke at VGs respons på sviktende klikk var å fjerne programmet raskere fra forsiden, det medførte igjen enda færre klikk.

Ga opp programmet litt det siste året, enten fordi jeg vokste fra det, eller fordi at den nye "godstol"-presenteringen og de nye ansiktene ikke traff meg like godt som det en gang gjorde.

AndyLonn

26.11.2015 kl.16:36

Kåre: Ligger nok mye i det du sier. Men å miste hele programmet pga dårlig håndtering fra VG sin side er i vertfall en skam. Spill norge trenger Level Up

Truls

26.11.2015 kl.17:08

Ikke minst trenger norske utviklere Level Up

AndyLonn

26.11.2015 kl.17:52

Truls: Helt sant

Rune

26.11.2015 kl.19:49

Kan ikke si meg mer enig i det som Kåre kommenterer først her. For mange nye fjes førte til at konseptet ble noe 'vannet ut' og at det knapt fantes link/artikkel å klikke på vgs forside, gjorde at jeg selv endte opp med å google fram episodene etterhvert. Det sier bare litt om hva som egentlig skjedde.

AndyLonn

26.11.2015 kl.19:54

Rune: Jeg er enig i det at det har vært vanskelig å finne episodene. Det har nok hatt mye å si for seertallene

Skriv en ny kommentar

AndyLonn

AndyLonn

27, Haugesund

En etterhvert erfaren spillentusiast. Jeg har aktivt spilt alle slags spill i over 20 år og har blogget / skrevet anmeldelser på Gamereactor Norge og Giant Bomb sine community sider siden 2012.

Kategorier

Arkiv

hits