Gaming i oljen

Dette er det første innlegget i en planlagt serie som vil dukke opp svært sporadisk. Serien tar for seg hvordan jeg balanserer spillinteressen min med de andre store delene av livet mitt. Som både familiemann, heltidsansatt og delvis sportsinteressert er det en balanse gang, men jeg tror jeg får det sånn noelunde til, på min egen måte.
Mitt første oljeeventyr er ved veis ende. Plattformen jeg jobber på er overlevert til kunden, og med tungt hjerte gjør vi oss klar for å reise hjem herfra for siste gang, i hvertfall på en stund. Jeg trekker meg ikke tilbake fra olje og gass bransjen av den grunn, i slutten av Mars begynner jeg i rotasjon på gassanlegget på Aukra. En ting jeg har blitt spurt om en del her ute er hvordan jeg vedlikeholder spillinteressen mens jeg er ute i havet, så i dag tenkte jeg at jeg skulle dele litt fra mine opplevelser med gaming her ombord.

Med meg i offshore baggen har jeg hatt både mine trofaste kompiser Playstation Vita og Nintendo 3DS. Offshore livet låner seg veldig til håndholdt spilling og det er ikke få kvelder jeg har tilbrakt på lugaren med enten den ene eller den andre. Her har det for det meste gått i Monster Hunter 4 Ultimate, Persona 4 Golden og  Oddworld: Strangers Wrath. Jeg har de siste turene også vært innom Final Fantasy Explorers, Shin Megami Tensei IV samt en rekke Indie spill og gamle Nintendo og Sega Mega Drive klassikere.

"Jeg skal iallefall ikke kjede meg" er linjen jeg har brukt når jeg har blitt litt beglodd på Sola ved utreise.

Som del av velferden her ute har de blant annet Flysimulator og en Playstation 4 med spill som Need for Speed, NFS: Rivals, Fifa 16 (Med Jordan Henderson på coveret) og DriveClub. Fifa 16 og DriveClub ser ut til å ha slått svært godt an her ute. Spesielt sistnevnte har sjarmert en håndfull av mine kollegaer, ettersom velferden også har gått til innkjøp av et sett med ratt og pedaler. Selvsagt hadde de aller mest bilinteresserte satt pris på om det var et nytt Gran Turismo de spilte, men likevel har det mer arkade-baserte DriveClub imponert dem nok til at det har blitt noen lange kvelder.

 

Rocket League har jeg også benyttet sjansen til å vise frem her ute og ikke uventet fenget det de fleste.

Før jeg reiste ut her denne siste turen gikk jeg til innkjøp av Darksiders 2: DEATHinitive Edition, men det har dessverre ikke blitt så mye spilling av det denne turen, så det må jeg få spilt litt når jeg kommer hjem. Ellers så har jeg og en kollega tilbrakt litt tid med både Monster Hunter og Final Fantasy Explorers via ad hoc flerspiller delen.  Det har ikke blitt fult så mange "jakter" og "utforskinger" alt i alt, men vi hadde jo tross alt en plattform å ferdigstille.

For de av dere som ikke er kjent med oljebransjen så er det greit å nevne at vi er på jobb her ute 12 timer om dagen, 14 dager om gangen. Det er ikke hver kveld jeg orker å spille noe og da er laptopen min (som er en Lenovo Chromebook) god å ha. Her får jeg sett hva familien og vennene finner på mens jeg er borte og det sitter ikke langt inne å hive på en serie eller en film. Her om kvelden begynte jeg på min tredje (eller fjerde?) runde med Battlestar Galactica

Det blir som nevnt litt vemodig å ta farvel med plattformen jeg har jobbet med/på nå i over halvannet år. Den begynte for min del som en stor metall haug i en stor hall som jeg skulle montere lyskilder på, før jeg beveget meg over på Brann og Gass montering sammen med et av de aller beste arbeidslagene jeg har hatt gleden av å jobbe sammen med (Shout out til Jon sin gjeng) og sist men ikke minst Loop testing. Plattformen tok form og før vi viste ordet av det var jeg i Nordsjøen på min aller første tur, og her har jeg gjort litt av alt, fra å trekke kabler til Commissioning og til slutt spenningsetting av Heat Trace.

I dag er plattformen i full drift og her jobber det en gjeng flotte mennesker som har gjort hele denne første opplevelsen på havet upåklagelig. Takk skal dere ha alle sammen. Om ikke alt for lenge er jeg på Aukra og etter det blir det over til neste plattform vi skal bygge. Gaming i Oljen blir med andre ord satt litt til siden, men du skal ikke se bort i fra at det kommer en Gaming på Landanlegg om ikke så alt for lenge.

2 kommentarer

Tony

14.02.2016 kl.22:41

Kjenner igjen dette livet ja. Eg jobber på landbasert og har sjøl godt rotasjon . Jobber på både rigg og land men skjeldent riggene ligger utforbi en fjord 😂. Eg har store rigg nybygg prosjekter som Seadrill's west elara ( beste riggen ever!), COSL innovator og COSL promoter.Av 15 år i"olja" så har desse 3 riggene vært dei beste, over 6000 timer hareg tilbrakt på dei tilsammen. Hvor mangen spill/timer påVita, PSP og dingo som har blitt spilt på dei skal være usakt, men eg kan trygt sei at det var så pass mye at eg mått kjøpe mye spill kvar måned😂

AndyLonn

14.02.2016 kl.22:48

Tony: Hehe, høres kjent ut det siste der Tony :)

Skriv en ny kommentar

AndyLonn

AndyLonn

27, Haugesund

En etterhvert erfaren spillentusiast. Jeg har aktivt spilt alle slags spill i over 20 år og har blogget / skrevet anmeldelser på Gamereactor Norge og Giant Bomb sine community sider siden 2012.

Kategorier

Arkiv

hits