Inntrykk: Hitman Episode 3: Marrakech

Den tredje episoden av årets Hitman lansering er ute og denne gangen tar vi turen til Marrakech, Marokko. Oppdraget skiller seg ut betydelig fra de to foregående episodene, ettersom de var satt i mer rolige omgivelser som den italienske riviera og et moteshow i Paris. Patruljerende soldater, Sivil ulydighet og enorme folkemengder er nøkkelord for hva du vil bære vitne til i Marokko, og alle tre faktorene påvirker din evne til å kunne fullføre oppdraget.

Det er amper stemning i Marrakech, Den svenske bankmannen Claus Hugo Strandberg ble nylig stilt for retten for investeringbedrageri hvor han ble funnet skyldig i å ha svindlet det marokkanske folk for flere milliarder dollar. Fengsels transporten fra tinghuset ble kapret av tungt bevæpnede leiesoldater og Herr Strandberg befinner seg nå i det svenske konsulatet i byen hvor han blir beskyttet av Konsulen. Publikum er rasende og har møtt opp i hopetall for å demonstrere mot at Strandberg nå mest antageligvis kommer til å bli transportert ut av landet og får slippe unna med sine ugjerninger. 

Klienten mistenker at det hele er orkestrert av den marokkanske generalen Reza Zaydan, som ønsker å bruke Herr Strandberg sin situasjon til å provosere frem ett opprør blant det marokkanske folk. På denne måten kan generalen innføre unntakstilstand, noe som vil fremme hans agenda mot å styrte den sittende regjeringen i Marokko. Et kupp vil skade vår klient sine prosjekter i Marokko, så ditt mål vil være å uskadeliggjøre situasjonen med å eliminere både Herr Strandberg og General Zaydan.


Litt mer folk enn det vanligvis er i Haraldsgata

På samme måte som moteshowet i Paris, eller egentlig i mye større grad også, viser Episode 3 hvor imponerende Glacier spillmotoren IO Interactive skapte for Hitman Absolution faktisk er. Som du ser på bildet ovenfor er det bortimot hundre figurer på skjermen samtidig og måten de beveger seg sammen som en stor folkemengde er rett og slett vakkert å se på.

Noe annet jeg fortsatt lar meg imponere over med disse episodene som IO kommer med er hvor mye de klarer å trø inn i hver lansering. I likhet med de to andre episodene er det en håndfull av historier som blir fortalt mens du løper rundt, og mange av disse historiene skaper muligheter du kan benytte deg av for å utføre oppdraget ditt. 

Uten å røpe for mye, kan jeg nevne at jeg slet med å komme meg inn på konsulatet uten å måtte kue ned en av vaktene og stjele klærne hans, dette innebar selvfølgelig en hvis risiko for å bli oppdaget, men når jeg overhørte en samtale om at den lokale tv kanalen hadde kontaktet en frilans kameramann for å assistere dem i et intervju med en av målene, greide jeg raskt å spore ned de tingene jeg trengte for å kunne opptre som mannen de trengte. Dette lot meg komme nærmere målet enn jeg frem til nå hadde vært og åpnet døren for mange spennende muligheter for å ekspedere oppdraget.


"Bestilte du en svensk massasje?"

Jeg fortsetter å storkose meg med Hitman 2016. IO Interactive leverer kvalitets oppdrag måned etter måned og klarer å holde på interessen min med diverse sideaktiviteter i mellomtiden. Siden sist har jeg også fått prøvd meg på to Elusive Target oppdrag, som er tidsbaserte oppdrag hvor man får et nytt mål på en av de eksisterende nivåene og kun har ett forsøk på å klare. Jeg har ennå ikke lykkes særlig med disse, men syntes konseptet passer spillet perfekt og er meget godt satt sammen slik at de føles som like mye en del av spillet som kjerneoppdragene.

Jeg er fortsatt litt usikker på hvor historien spillet prøver å fortelle er på vei hen, og om jeg liker de vage filmsnuttene som vi får se når vi har utført oppdraget, men selve "spill delen" av Hitman har aldri vært bedre enn den er nå Jeg gleder meg til å se hva IO kommer med i tiden fremover

 


#Hitman #SquareEnix #IOinteractive #SPMG #Episode3 #Marrakech #Gaming #NorskGaming #Gamer 

2 kommentarer

David

04.06.2016 kl.00:37

Synes det er rart hvordan de har laget den nye Hitman spillet. Jeg hadde håpet på et komplett spill, men istedet satset IOinteractive med en episodebasert spill...

AndyLonn

04.06.2016 kl.20:27

David: Vel, du får den komplette pakken i Januar. På en måte synes jeg denne måten å slippe spillet på passer serien perfekt. Hvert nivå holder timevis med innhold så jeg er fornøyd med månedlig slipp så lenge de ikke tar pause fra rutinen slik Telltale ofte gjør

Skriv en ny kommentar

AndyLonn

AndyLonn

27, Haugesund

En etterhvert erfaren spillentusiast. Jeg har aktivt spilt alle slags spill i over 20 år og har blogget / skrevet anmeldelser på Gamereactor Norge og Giant Bomb sine community sider siden 2012.

Kategorier

Arkiv

hits