Farsott eller tegn på en ny tid?

Pokémon GO er endelig lansert her til lands og selv om mange allerede hadde lastet det ned til sin smart telefon enten via en australsk Apple ID eller gjennom APK redistribusjoner så kan Pokémania nå offisielt i gang.

Jeg befinner meg for tiden på jobb oppe på Nyhamna anlegget på Aukra utenfor Molde. Når jeg nå om kveldene går strekningen mellom brakka jeg har blitt tildelt og den lokale kiosken går jeg med et smil rundt munnen hele veien. Jeg ser all slags folk uansett bakgrunn eller alder stirre ned i smart telefonen sin mens de ivrig løper av gårde for å finne en av lomme monstrene som har dukket opp i nærheten.

Noen ler nervøst, usikre på hva de i de hele tatt holder på med, mens andre føler seg som selveste Ash Ketchum, i det de skryter åpenlyst om at de har klart å fange enten en Machamp, Ivysaur, eller kanskje den gjeveste for mange, selveste Pokémon maskoten Pikachu.

Jeg ser, og hører selvfølgelig også de som mener dette er bortkastet tid. De jamrer om ikke vi "snart skal bli voskne" eller stiller seg spørrende til hvorfor dette har blitt en så svær greie, men foreløbig er antallet interesserte langt foran de som er kritiske eller negative til det hele.

At vi 90-talls barn ble fanget av Niantics nye AR / Geolokasjons spill er ikke særlig overraskende. Mange av oss drømte jo om å få være Pokémon trenere som barn og denne appen innfrir på en måte denne drømmen. Men det som har vært overraskende for meg er alle de jeg aldri hadde drømt om kom til å bli hektet på dette nå ser ut til å ha latt seg gripe me i den nye zeitgeisten og som nå løper rundt utenfor brakkene her, i søken på nye og spennende Pokémon de kan vise frem til kollegaene sine i morgen tidlig.

Som livslang gamer synes jeg det er spennende å se at Pokémon GO har nådd ut til så mange. Jeg personlig finner ikke appen så utrolig spennende, men det er greit å ha tidsfordriv nå å da så jeg har det nå installert og fanger en Pokémon i ny og ne jeg også. Men det jeg synes er mest spennende med det hele er at dette åpner en helt ny verden av muligheter i tiden som kommer.

Kanskje to barns faren som følte han vokste fra spill i ungdomstiden nå bestemmer seg av å børste støv av den gamle Gameboy Color konsollen han har liggende i et skap oppe på lofte for å spille lit Pokémon Red, eller kanskje det kan hjelpe han å forstå hvorfor spill og "nerde kultur" betyr så mye for barna hans. Kanskje 50 åringen jeg så tidligere i kveld blir så revet med at neste gang Nintendo annonserer nytt Pokémon spill så kjører han innom Elkjøp eller Gamestop for å plukke det med seg. For mange vil Pokémon GO være deres første inntog til spill, jeg vil tro at for mange vil det ikke bli det siste.

Pokémon GO kan potensielt ha åpnet døren til spillenes verden for mange, og som en som både mener at spill er en viktig del av dagens kultursamfunn og lenge har ønsket at spill skal bli tatt mer på alvor så kan jeg ikke gjøre annet enn å gå rundt å smile. I disse dager med terrorangrep og statskupp trenger vi alle litt god gammeldags virkelighetsflukt og jeg er så inderlig glad for at Niantics ser ut til å ha levert sakene

Det er alt for tidlig å si hvilken slags ettermæle Pokémon GO kommer til å ha, og hvor mange som faktisk kommer til å ha appen installert på telefonen sin om en uke, eller en måned. Men akkurat nå er det liten tvil om hva som er det nye store. Pokémon GO, forbigående farsott eller ei har definitivt satt sine spor. Og jeg tror mange her ikke kommer til å glemme sommeren de var på Aukra å samlet Pokémon. 

Ennå ikke kastet deg på trener bølgen? På SPMG.no kan du bla. lese Katrine Lyngaas sin guide, Brettbart sin anmeldelse eller Trude sine morsomme skråblikk på trenden.

2sj2iQyBTQs

#PokemonGo #Niantic #SPMG #Spillmagasinet #GottaCatchEmAll

3 kommentarer

Anders

17.07.2016 kl.11:53

Dette opplegget er ganske fascinerende. Selve spillet er jo så simpelt, sammenlignet med spillene på Nintendo's håndholdte. Allikevel er det så fengende og relativt vanedannende. All oppmerksomheten har rundt det har nok hatt en betydning og jeg også er spent på å se hvor lenge denne "blesten" kommer til å vare. Nå har Nintendo bekreftet at det vil komme mer innhold etterhvert, så som spill tror jeg holdbarheten kan være ganske god. Men dette "hypetoget" tror jeg kan komme til å stoppe ganske fort.

Stine Wiik

17.07.2016 kl.14:33

Flott og oppsummerende innlegg! :) Det er helt utrolig å se hvordan dette fenger, helt klart! Jeg må innrømme at jeg ikke er av de som forlater huset ens ærend for å fange pokémon, men er likevel ganske fornøyd med å ha kapret noen få og kavet meg opp på level 9. Samtidig ser jeg andre som er ute til alle døgnets tider og tar dette litt mer seriøst enn meg... ja, you know. Det vil nok aldri dominere livet mitt i så måte, men jeg er glad det finnes og er veldig spent på utfordringen videre :)

Anders

17.07.2016 kl.15:18

Takk for at dere tok turen innom bloggen. Ser vi er nye godt på bølgelengde. jeg håper en av de tingene Niantic implementerer etterhvert er en light Player versus Player funksjon. Kanskje noe ala den typen webbaserte slossespill som jeg så mye av på midten av 2000 tallet.

Der hvor hver spiller putter inn kombinasjoner før kampen og lar det spille seg ut, så ser man hvem som står igjen med mest poeng etterpå.

Skriv en ny kommentar

AndyLonn

AndyLonn

27, Haugesund

En etterhvert erfaren spillentusiast. Jeg har aktivt spilt alle slags spill i over 20 år og har blogget / skrevet anmeldelser på Gamereactor Norge og Giant Bomb sine community sider siden 2012.

Kategorier

Arkiv

hits