Inntrykk: Hue

Det har aldri vært større bredde innenfor spillmediet enn det vi har nå, og dette er nesten utelukkende positivt.  Det eneste negative jeg vil si om det er at mindre spill, fra kanskje ikke fult så etablerte utviklere, har lett for å falle mellom sprekkene av alt som kommer ut.  En av spillene som lett kunne lidd denne skjebnen er Hue fra Fiddlesticks Games. 

Format: PC, PS4, Vita og Xbox One
Sjanger: Puzzle Plattformer
Utg. dato: 30.08.2016

Hue er et 2D Puzzle Plattformer spill hvor du spiller en liten gutt i søken etter moren sin.Hue bor i en verden uten farger, og mens han leter etter sin mor vil Hue oppdage at verdenen han lever i er så mye mer enn det den ser ut som, og at det finnes så mye mer om man bare velger å se det i det med de rette nyansene.

 

Selve gameplayet består av å bruke farger til å løse forskjellige oppgaver for å ta deg videre til neste nivå, mens spillet forteller en hjerteskjærende historie om nysgjerrighet, forventninger og familie. Det begynner i det små hvor Hue oppdager en ny farge og kan bruke denne til å komme seg forbi hinder, mens han leter etter sin mor. Etterhvert introduserer spillet flere farger, noe som både byr på komplekse utfordringer i et utrolig vakkert design.

Musikken og presentasjonen er svært tiltalende, i hvert fall for min del. Melankolsk piano musikk spiller i bakgrunnen mens en trollbindende kombinasjon av myke animasjoner og fargesprakende design glir lett over skjermen.

Spillet kommer som nevnt fra det nye studioet Fiddlesticks Games, et London basert studio som består av Dan De Rocha og Henry Hoffman som noen kanskje kjenner igjen som noen av de som stod bak spillet Q.U.B.E, som først så dagens lys på PC i 2011, men som i senere år har blitt portet til de fleste plattformer deriblant  Android, PS4 og Xbox One 

Hue har lansering 30. August på Playstation 4, Xbox One og PC mens en Vita versjon er ventet i September. Spillet er Cross-Buy på Sony sine konsoller som vil si at hvis du kjøper det på PS4 så får du med Vita versjonen, og vice versa. Her på bloggen kan du lese min hele og fulle anmeldelse 29. August.

#hue #fiddlesticksgames #PuzzlePlattformer #XboxOne #PS4 #PC #Vita #SPMG #

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

AndyLonn

AndyLonn

27, Haugesund

En etterhvert erfaren spillentusiast. Jeg har aktivt spilt alle slags spill i over 20 år og har blogget / skrevet anmeldelser på Gamereactor Norge og Giant Bomb sine community sider siden 2012.

Kategorier

Arkiv

hits