Kom høst, du forferdelige og våte.

Høsten nærmer seg sitt inntog og selv om jeg personlig hadde klart meg med ett par ekstra sommerdager i år så holder jeg meg over vel i viten at disse tre spillene snart er å finne i mine lune hender. Ettersom andre SPMG bloggere også kommer til å lage slike lister i tiden fremover, prøver jeg å holde det litt mer variert enn de standard AAA lanseringene vi alle ser frem til som Titanfall 2, Gran Turismo Sport, Dishonored 2 eller Pokemon Sun and Moon ettersom de er nærmest en selvfølge at vi gleder oss til

Yo-Kai Watch 2 - 30. September

Jeg og sønnen min har først nå nylig fattet interesse for Nintendo sin nye storsatsing Yo-Kai Watch, som i hjemlandet Japan var en gigantsuksess. En god miks av Pokèmon aktige husnisse/spøkelser, Level 5 sin fantastiske visuelle stil og nesten Earthbound aktige tilnærmelser har hektet både store og små hjemme hos meg.

I spillet vandrer man rundt en søvnig landsby og løser dagligdagse problemer menneskene i byen ikke ante at egentlig var forskyldte av søte små husnisser. Finner du ikke sokkene dine for eksempel, Ja, da er det fare for at du har blitt utsatt for et aldri så lite pek fra en Yo-Kai og før du river ut håret ditt kan jeg trygt forsikre deg om at enten Nathan eller Katie er på saken. 

På lik linje med foranevnte lommemonster serie fra Nintendo, øker oppfølgerne antall Yo-Kai (spøkelser som ikke egentlig er spøkelser, men mer som husnisser) fra 250 til 450, og jeg ser for meg en lang kald høst hvor jeg og 3 åringen koser oss med å stifte kjennskap til nye skapninger i Level 5's fantastiske verden. Det første spillet i serien anbefales på det absolut varmeste, og se frem til en blogg om det i de kommende ukene.

Civilization VI - 21. Oktober

Ah, Gode gamle Sid Meier's Civilization. Hvem vet hvor mange timer vi har tilbrakt sammen?. Serien som nesten egenhendig motiverte meg til å lære engelsk i en alder av 6. Dette er en serie som har betydd så utrolig mye for både meg og flere av mine venner at nesten uavhengig av hvor mye "nytt" innhold Firaxis har klart å pakke inn, så kan jeg garantere at vi snakker flere hundre timers underholdning.

Men mens vi er inne på dette med nytt innhold så la oss ta en lite kikk. Denne gangen lover utviklerne hos Firaxis Games oss mer variert oppførsel fra de forskjellige verdenslederne man støter på, og et helt nytt distrikt system, noe som forhåpentligvis vil få byene i mitt planlagte verdensomspennende rike til å både føles mer levende og ikke minst gi meg en visuell representasjon av hvor stort mitt herredømme egentlig er.

Etter at både Civilization Beyond Earth og Sid Meiers Starships ikke helt innfridde forventningene Firaxis spill pleier å ha, krysser jeg nå fingrene for at A-laget deres virkelig har kokt i sammen et spill som vil blåse støvlene av alle oss "would-be-verdensherskere".

Gravity Rush 2 - 2. Desember

Ja, okei da. Så er desember en vintermåned men hvis du ikke sier det til noen, så skal ikke jeg heller. I en perfekt verden hadde det første Gravity Rush spillet vært den mega-hitten det fortjente å være og Playstation Vita vært på sine siste bein, med en rekke fantastiske tittler bak seg. Den gang ei. 

Jenta som kunne trosse tyngdekraften så ut til å flyte av gårde, vektløs i en verden som ikke ønsket verket hun eller spillet hennes, men heldigvis.... HELDIGVIS... er Sony mer barmhjertig enn de fleste andre, og dermed får vi helt på tampen av året muligheten til å avlegge Kat, Raven og resten av innbyggerne i Gravity Rush universet nok et besøk.

I tillegg til de samme tyngdekraft bøyende kreftene Kat kunne bruke i det første spillet, lar Gravity Rush 2 oss leke med to nye elementer. I Lunar modus blir Kat og vennene hennes vektløse slik at de kan bevege seg både lettere og raskere. I Jupiter modus blir tyngdekraften forsterket og brukt sammen med for eksempel angrep vil dette gjøre massiv skade på fiendene. Jeg ser frem til enda et vakkert spill med gameplay man ikke finner noe annet sted.

Er det noen spill du spesielt ser frem til nå til høsten, eller ble du inspirert til å sjekke ut noen de jeg ser mest frem til? Sjekk ut de andre bloggerne her på SPMG.no, kanskje noen av dem har skrevet om det spillet akuratt DU ser mest frem til.

3 kommentarer

SirThomas

29.08.2016 kl.04:00

I det siste har jeg ofte tatt meg selv i å spørre folk "Hvilke spill ser du frem til i høst?" fordi jeg ikke føler at det kommer noe. Ubisoft dropper jo det spillet jeg har sett mest frem til hvert år siden 2009, så da må jo 2016 bli ræva - neida.

Vi har allerede fått Uncharted 4, og for min del skal det nok godt gjøres å overgå det spillet. Men det spillet jeg ser aller mest frem til i høst er uten tvil Mafia III - det har jeg ventet på siden jeg fullførte Mafia II i 2010, og jeg kan bare håpe på at spillet viser meg at det er verdt ventetiden det har tatt.

Og det er egentlig det eneste spillet jeg virkelig ser frem til, men jeg skal vel ha noen flere også. Jeg har aldri spilt Bioshock før, så da passer det jo bra at hele samlingen er på vei til PS4. Med enkelte andre spill må jeg derimot gjøre noe selv hvis jeg skal glede meg til de, for jeg har ikke spilt gjennom verken Watch Dogs eller Gravity Rush, selv om jeg har de i samlingen. Jeg mislikte også Dishonored sterkt etter å ha kjøpt det på release i 2012, men jeg har vurdert å gi det en ny sjanse i tide til oppfølgeren.

Jeg er mest trygg på oppfølgere, og siden listen din er fylt med tre av dem, kan det virke som om du ikke er helt uenig. Men det skjer jo at det kommer nye og spennende konsepter, spesielt på indiefronten.

AndyLonn

30.08.2016 kl.14:49

SirThomas: Vel, hele industrien er tryggest på oppfølgere, noe listen gjenspeiler

Garden Gamer

29.08.2016 kl.13:30

Jeg gleder seriøst til Yo-Kai Watch 2, jeg også, men det på grunn av multiplayer må det vike for Pokemon Sun/Moon enn så lenge. Slåssingen, historien, musikken og karakterene var vidunderlig i 1-eren og jeg forventer mer av Bony Spirits/Fleshy Souls.

Og hva skal vi si om de vidunderlige navnene på Yo-Kai Watch 3: Sushi/Tempura! :)

Skriv en ny kommentar

AndyLonn

AndyLonn

27, Haugesund

En etterhvert erfaren spillentusiast. Jeg har aktivt spilt alle slags spill i over 20 år og har blogget / skrevet anmeldelser på Gamereactor Norge og Giant Bomb sine community sider siden 2012.

Kategorier

Arkiv

hits