Tilbakeblikk: Nintendo Wii U Del 2

Dette er del 2 av et tilbakeblikk i tre deler. Følg denne lenken for å lese første del.

Nintendo Wii U ble til tross for den trøblete lanseringen en hit her i hjemmet, og har etterhvert blitt den konsollen vi desidert bruker mest til tross for at vi har både Playstation 4 og Xbox One. I forrige innlegg ramset jeg opp de fire spillene jeg personlig likte best. Nå skal vi se på de 10 titlene vi i familien Sørensen Lønning kollektivt har falt for.

Nintendo er kjent for å fri til barnefamiliene med spillene sine, noe som passer meg svært godt fordi jeg:  A) har en 3 år gammel sønn, og B) er en 26 år gammel "man-child" innerst inne. Jeg simpelthen digger så kalte "barnespill". Seriøst, Gi meg Mario, Sonic eller Ratchet & Clank foran liksom-voksne titler som Call of Duty eller Grand Theft Auto any day of the week og jeg er en happy gamer. Jeg er forresten også så heldig at jeg har funnet en dame som selv vokste opp med å spille Mario og Zelda, noe som nok en gang understreker at jeg har verdens beste samboer og at Nintendo passer familien vår like godt som en snei med ost gjør sammen med jordbær syltetøy. Men nok haling ut av tiden, nå må vi kjøre i gang listen:

New Super Mario Bros. U

Når vi først skulle kjøpe en ny Nintendo konsoll, måtte vi selvfølgelig også ha et 2D Mario spill med på kjøpet. New Super Mario Bros U bringer kanskje ikke med seg så altfor mange nye vrier på suksess oppskriften fra NSMB spillene fra Wii, men bare det å få se det fantastiske designet fra de spillene komme til liv i full HD oppløsning for første gang er noe som bare må oppleves. En av de største selgepunktene for Wii U for min del var akuratt dette med å få se kjente og kjære Nintendo karakterer i "Glorious full HD". At spillet også byr på en sømløs drop-in/drop-out 4 player flerspiller modus gjør at hele familien kan bli med på moroa, selv når spillet allerede er godt i gang,

Super Mario 3D World

Eller Super Mario Mjau som sønnen min kaller det, tar det fantastiske designet fra Nintendo 3DS spillet Super Mario 3D Land og bringer det til konsoll. Det er lov å være litt skuffet over at Nintendo ennå ikke har lagt et nytt 3D Mario spill i støpeformen til Super Mario 64 eller Galaxy, men med Super Mario 3D World får du en double-wammy av et gøyalt design og den samme 4 player flerspilleren som frem til nå har vært forbeholdt 2D Mario spillene. Det er kanskje ikke det vi hadde sett for oss, men jaggu er det gøy å spille sammen med familien.

This image released by Nintendo shows a scene from

Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Donkey Kong Country spillene på Super Nintendo er en av mine absolutte favoritt 2D plattformer spill, til tross for at de er inn i helsike vanskelige. Tropical Freeze er like nådeløs som sine forgjengere, og det er akkurat det som er så gøy med det. Etter suksessen med Donkey Kong Country Returns på Wii, fortsetter Nintendo å utfordre spillerne med komplisert design og hinder som av og til krever reaksjons evner av en annen verden. Men selv om spillet er så pass utfordrende, syntes sønnen min at spillet er gøy, og det er ihvertfall gøy å se Fatter'n tape gang på gang.

Mario Kart 8

Spillet hvor vennskap settes på prøve, og nei jeg snakker ikke om Mario Party 10. Jeg er særdeles glad i Kart Racing spill, måtte det være WWE Crush Hour, Sega All-Stars Racing Transformed eller Crash Team Racing. Det er noe med følelsen av å kaste seg ned på sofaen og somle bort en time eller to med god gammeldags Mario Karting. Dette spillet gjør kanskje ikke så mye nytt for serien, men levere den første HD Mario Kart opplevelsen og fly flate så bra det ser ut. Uheldigvis har dette en negativ effekt på selve spillingen. For bildefrekvensen tar en skikkelig hit når man spiller 4-player Split-Screen. Dette er dessverre symptomatisk av at Wii U ikke er den kraftpluggen den burde ha vært, og det er spesielt skuffende at det slår ut på den modusen spill som Mario Kart er skapt for... Likevel er Mario Kart et fantastisk spill som gav oss vidunderlige gif'er som dette.

Super Smash Bros Wii U

... og mens vi var inne på spill som får spillerne til å hate hverandre, Her har vi Super Smash på Wii U. Jeg vet at kjernefansen sverger til at Melee som det beste spillet i serien, men jammen meg om ikke SSB for Wii U er en solid nummer to. Fantastisk utvalg av figurer. nydelige baner, de samme hektiske kampene serien ble kjent for da det første spillet dukket opp på Nintendo 64 og sist men ikke minst: STØTTE FOR GAMECUBE KONTROLLERE.

Gid at ikke sønnen min hadde tvunget meg til å ødelegge platen når jeg skulle fikse konsollen, etter at han hadde klart den nærmest imponerende prestasjonen av å stappe hele tre forskjellige discer inn i husets Wii U konsoll.

RIP DK Tropical Freeze og Super Smash Bros. You are missed.

Pokken Tournament

En av konsollens mer obskure titler. Hva får du om du tar Pokemon og Tekken og slår dem sammen. Du får Pokken, et overraskende kompetent slåssespill i kjent Bandai Namco stil (god miks mellom Naruto Ultimate Ninja Storm spillene og Tekken). Jeg skrev en anmeldelse av det for ikke så alt for lenge siden, og den står jeg selvfølgelig ved. Det er gøy å spille med sønnen min, eller å ta et par kamper mot kompiser i ny og ne, men i det store og det hele er det litt skuffende at de har så få figurer med tanke på hvor stort galleri The Pokemon Company har å ta fra.

Yoshi's Wooly World

Kirby's Epic Yarn var et spill som sjarmerte meg på avstand, men ettersom det kom ut når jeg var en fattig læregutt og Nintendo spill i stor grad holder samme prisnivå som ved lansering gjennom hele hyllelivet, ble det et spill jeg aldri plukka opp. Det vil si, ikke før jeg hadde spilt Yoshi's Wooly World ihvertfall. Jeg er en av de særingene som liker Super Mario World 2: Yoshi's Island litt for godt. Eller la meg si det sånn: Jeg liker det bedre enn det har noen grunn til å bli likt. Yoshi's Wooly World tar det gameplayet, og den estetiske tilnærmingen fra Kirby's Epic Yarn og lager et knallgøy plattformer som jeg og sønnen min har sunket mangfoldige timer i.

Det beste av alt?

Spillet har en Mellow Mode som jeg kan sette på, slik at sønnen min sine gjentatte hopp ned i såkalte Endless Pits ikke ender i irritasjon for min del.

Sonic: Lost World

Som en Sega-Kid-At-Heart smerter det meg å si det, Men de fleste 3D Sonic spill er totalt søppel. Med det sagt finnes det unntak. Sonic Colors på Wii var overraskende all-right og oppfølgeren Sonic: Lost World på Wii U fortsetter den trenden. Det låner litt av nivådesignet fra Super Mario Galaxy spillene og prøve å gjøre det sitt eget, noe det med jevne mellomrom glimter til og faktisk klarer. Det er ikke i nærheten så bra som Sonic Generations, men det prøver.

Noe som er mer enn hva man kan si om Sonic Boom...

Splatoon

Nei se der, Første overlapp fra listen i Del 1. Jeg håper dere kan tilgi det ettersom dette spillet så aldeles fortjener å bli nevnt flere ganger. Nintendo klarte det umulige: De lagde et gøyalt flerspiller skytespill for barn, og herre min hatt hvor gøy det er for oss voksne også. Som nevnt i Del 1 var det ikke rent få kvelder hvor etter sønnen i huset hadde tatt kveld at mor og far kastet seg på sofaen for å splatte en blekksprut eller to. Med et helt fantastisk soundtrack mikset med gøyalt gameplay og en flott artistisk stil som minner om Nickelodeon fra slutten av 90 tallet. Jeg simpelthen elsker Splatoon og spiller det fortsatt så ofte som jeg kan.

Disney Infinity 3.0

Sukk, Hvorfor måtte jeg ende denne bloggen med en downer. Disney Infinity var noe jeg plukket opp for sønnen min på tampen av året i fjor og vi har hatt en hel del gøy med det siden den tid. Vi har utrolig mange figurer og sønnen min, som ikke er mer en tre år, kan navnet på dem alle. Spillet ble en flott måte å presentere sønnen min for både figurene fra Disney universet, Superheltene og skurkene fra Marvel og alle de kjente ansiktene fra Star Wars filmene på en barnevennlig måte. Derfor var det tungt å høre at Disney Infinity, og egentlig all spillutgivelse fra Disney Interactive Studios, nå er en saga blott.

Men, Toys-2-Life sjangeren fikk i år stiv konkurranse fra Lego Dimensions og med det var det forventet at markedet skulle vokse, noe det ikke gjorde. Det betyr at Lego Dimensions spiste av markedsandelen til enten Skylanders, Disney Infinity eller begge og med tanke på at Disney Infinity er de som kastet inn håndkledet mens Activisions Skylanders nå snart kommer med en ny kjempesatsing, tror jeg vi kan gjette oss til hva som skjedde. Synd er det uansett, Av alle Toys-2-Life satsingene syntes jeg Disney Infinity sin var den som var mest spennende.

Så der har du listen vår over 10 spill vi her i huset har falt for. Nintendo Wii U er som nevnt den konsollen som er mest brukt her i huset, og Pappa Anders ser veeeeeeeldig frem til å høre noe mer om Nintendo sin neste konsoll.
Stay Tuned for Del 3 hvor jeg ser på WIi U sin plass i hjemmet som den perfekte emulerings maskinen den er, og nei jeg snakker ikke om sånn ulovlig emulering du later som du aldri har drevet på med, men helt garantert har drevet på med.

#Nintendo #WiiU #Tilbakeblikk #Mario #Sonic #SmashBros #Splatoon #Pokken #DisneyInfinity #Yoshi 

2 kommentarer

Anders

17.09.2016 kl.21:56

Herregud som jeg husker jeg så frem til Smash. Sjeldent jeg har vært så hypet på et spill før. Forventningene ble vel i grunn helt urealistiske, så derfor kan man vel egentlig si at det ikke levde opp til hypen heller. Men et strålende spill var det. Klarte vel å legge ned et par hundre timer, før jeg gikk lei av å spille online.

AndyLonn

18.09.2016 kl.19:07

Anders: Vel, Litt av hype hysteriert skal Nintendo ha på seg. De og Sakurai fyrte oppf ansen med jevnlige figur trailere som ble sett på som spoiler mat for fasnen "Nei, ikke spoil hvilken figur som ble annonsert for Smash Bros" leste jeg rundt om på nettet

Skriv en ny kommentar

AndyLonn

AndyLonn

27, Haugesund

En etterhvert erfaren spillentusiast. Jeg har aktivt spilt alle slags spill i over 20 år og har blogget / skrevet anmeldelser på Gamereactor Norge og Giant Bomb sine community sider siden 2012.

Kategorier

Arkiv

hits