Inntrykk: Call of Duty 4: Modern Warfare Remaster

En sann klassiker har blitt pusset opp for en ny generasjon konsoller. For nesten 10 år siden gjorde Call of Duty 4: Modern Warfare seg fortjent til å stå side ved side med Goldeneye og Halo: Combat Evolved som et spill som virkelig revolusjonerte førsteperson-skytespill sjangeren på konsoll. Nå er "Soap" McTavish og kompani tilbake!

Før jeg går i gang med inntrykket vil jeg overrekke en takk til Joachim Karlsen, butikksjef på Gamestop Amanda i Haugesund og kollegaene hans. Først og fremst for at de alltid er imøtekommende og hyggelig å slå av en prat med, men også for at Joachim skaffet meg en kode til Call of Duty 4: Modern Warfare Remastered, slik at jeg fikk spilt det før det lanseres på ordentlig

Call of Duty, eller CoD på folkemunne, er en av de mest solgte spillseriene gjennom tidene, og til tider føles det ut som det har vært på toppen i en halv evighet. Men det har ikke alltid vært tilfelle. Serien har alltid vært kjent for å levere kvalitetsprodukter, Men likevel stod serien lenge i skyggen til større og mer populære spill som Battlefield og Medal of Honor. Alt dette forandret seg da Infinity Ward og Activision gjorde seg klar til å snu sjangeren helt på hode med Call of Duty 4: Modern Warfare.

På midten av 2000 tallet hadde militære førstepersons-skytespill mer eller mindre gått i stagnasjon. Utgivere prøvde så godt de kunne å holde på publikums oppmerksomhet men bevisene var klare; Folk var leie å spille skytespill satt i andre verdenskrig. Modern Warfare var på ingen måte det første spillet som prøvde seg på en mer kontemporær setting, Spill som Delta Force, Battlefield 2, Black og Soldier of Fortune var alle satt i moderne konflikter, men de største av de spillene var kun tilgjengelig på PC. Så når utviklerne bak et stort konsollbasert AAA produkt som Call of Duty valgte å ta hoppet fra Thompson og Luger til de mer moderne MP5 og HK G36C var publikum mer enn klare til å hoppe med dem. Og ringvirkningene dette hoppet hadde på spillindustrien simpelthen kan ikke overdrives.

Call of Duty 4: Modern Warfare ble velfortjent hyllet som "The Next Big Thing", og før man visste ordet av det var serier som Battlefield og Medal of Honor plutselig interessert i å fri til konsoll spillerne med en lignende opplevelse. Online flerspiller ble det nye store, og plutselig skulle alle spill by på en kompetitiv flerspiller del, om den hørte hjemme i spillet eller ikke. Bioshock 2, Dead Space 2 og Spec Ops: The Line er spill som alle fikk en flerspiller del som åpenbart higet etter suksessen til Modern Warfare, selv om ingen av dem var en naturlig fit for flerspiller opplevelsen

Men nok historie: Nå har altså Activision satt Raven Software, kjent blant annet som utvikleren av rekke Call of Duty flerspiller-moduser, til å pusse opp denne moderne klassikeren til de nye konsollene. Per i dag har jeg kun hatt tilgang til en-spiller delen og det er den dette inntrykket vil handle om. Når flerspiller-delen slippes 4. november skal jeg spille det og anmelde spillet i sin helhet.

Det føles rart å være nostalgisk for et spill som er så pass relativt ferskt i minnet. Call of Duty 4 var en av de første spillene jeg kjøpte når jeg først skaffet meg Xbox 360, og den gang var jeg helt frelst i både en-spiller og flerspiller delen av spillet. Ja, jeg er en av de få som spiller Call of Duty for historien, og det er kanskje derfor jeg falt av hype toget etter Modern Warfare 2, men jeg kan gladelig meddele at "Action film" følelsen Call of Duty serien alltid har vært god på fortsatt er godt ivaretatt i denne nyoppussede versjonen.

Modern Warfare Remastered ser også svært bra ut, til tross for at noen av animasjonene og deler av terrenget i spillet viser at spillet ikke akkurat er nytt. Dette er også dessverre noe som gir gjenklang i selve spillingen. Spillindustrien har kommet ganske langt de siste 10 årene og jeg merker derfor at småting som det å måtte vente ved en dør til lagkameratene somler seg bort for å åpne den eller store grupper med fiender som spawner ut av et rom som bare har en inngang (så kalt Monster Closet) føles nå noe arkaisk og ut-datert.

Altså, spillet er nesten 10 år gammelt så jeg forventet ikke en ny og forbedret versjon av spillet vi fikk servert i 2007, i hvert fall ikke når det kommer til gameplay. Men Modern Warfare har blitt satt på en pidestall hos gamere så lenge at det er lett å glemme at selv et så høyt elsket spill hadde sine skarpe kanter når det kom ut.

Det minner meg på den måten om Gears of War: Ultimate Edition, som også er et 10 år gammelt spill som nylig fikk en nyoppusset relansering. Jeg elsker det første Gears of War spillet, men etter så mange år og så mange oppfølgere er ikke det spillet har å by på "up to snuff" i forhold til det jeg forventer fra spill nå om dagen. Det handler unektelig om forventninger, og for den jevne Call of Duty entusiasten som bare ønsker et trivelig gjensyn med en av de viktigste spillene fra forrige konsoll generasjon tror jeg ikke dette blir noe problem.

Men det leder meg til hvordan spillere kan få fatt på dette spillet. Per i dag sier Activision at man kun kan få tak i spillet hvis man kjøper Legacy, Legacy Pro eller Digital Deluxe versjonen av Call of Duty; Infinite Warfare. Det er lett å være kynisk å si at dette er gjort kun for å stimulere salg av det nye Call of Duty spillet og jeg tror ikke man er langt fra merket med å si det, spesielt hvis man tenker på hvor lunken velkomst settingen til Infinite Warfare har fått fra den høylytte minoriteten som lar seg bry med at det nye CoD kanskje ikke er helt det de hadde sett for seg at et nytt CoD skulle være.

Det fremstår for meg som uheldig at man skal måtte kjøpe en dyrere versjon av et spill man kanskje ikke er interessert i for å kunne spille denne nyoppussede versjonen av en klassiker, men kjenner jeg Activision rett, skal man ikke se bort ifra at Modern Warfare Remastered, på sikt, kommer til å bli solgt separat. For min del, synes jeg Infinite Warfare ser ut som det friske pustet jeg har ventet på og jeg gleder meg til å få prøvd det.

Det blir spennende å se hvor godt flerspiller delen har holdt seg når spillet kommer ut 4. november, og så snart så jeg har fått spilt nok av den til å forme en mening om den kommer det en anmeldelse her på bloggen.

;

#CallOfDuty #ModernWarfare #Remastered #SPMG #Activision #GameStop

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

AndyLonn

AndyLonn

27, Haugesund

En etterhvert erfaren spillentusiast. Jeg har aktivt spilt alle slags spill i over 20 år og har blogget / skrevet anmeldelser på Gamereactor Norge og Giant Bomb sine community sider siden 2012.

Kategorier

Arkiv

hits