Mening: Hvorfor jeg velger å vente med Nintendo Switch

Det er mindre enn tre dager igjen til Nintendo Switch blir lansert i butikkene, og gamere verden over spekulerer vilt i hvordan dette kommer til å gå. Har de en ny Wii eller Nintendo DS opp i ermet, eller blir Switch en like stor salgskuffelse som Wii U? Time will tell...

Nintendo har nok en gang klart å rote seg inn i en situasjon det er vanskelig å forutsi hvordan kommer til å ende. Det er ikke en hemmelighet at firmaet som var den ubestridte kongen over konsollmarkedet på begynnelsen av 90 tallet har hatt hard medfart de siste årene. Wii U var på mange måter en flopp til tross for dens mange gode eksklusive titler, og med et stadig voksende salg av både Playstation 4, Xbox One og økende antall Steam brukere tror jeg at muligheten for å skjære seg ut et nytt nisjepublikum minker for hver dag som går.

Hvis Switch skal bli en suksess som vi kan skrive om i historiebøkene så tror jeg at Nintendo for alvor må nå ut til både kjernepublikummet sitt (og med det mener jeg de som kjøpte og fortsatt eier en Wii U) mens de samtidig strekker en hånd mot både såkalte "casuals" og "hardcore" spillere. I mine øyne er det helt åpent og kan gå begge veier. Enten omfavner spillerne denne ideèn om en sammenslåing av Nintendos håndholdt og hjemmekonsoll satsinger eller så gjør de ikke det.

Bare sjefene hos Nintendo vet hva som skjer hvis Switch ikke blir en hit. Kanskje har de tatt høyde for at dårlige salg er en reell mulighet og at det er derfor de har priset både konsoll og tilbehør så pass høyt, i et forsøk på å formilde eventuelle økonomiske tap. Kanskje sitter de på nok likviditet til at de kan gi det et siste forsøk på å få til en konsoll som kan konkurrere med Microsoft og Sony, eller kanskje de tar samme utveien som SEGA gjorde, og blir en tredjeparts utgiver for de andre konsollene,

Men alt dette blir bare spekulasjoner fra min side. Nå skal jeg fortelle dere grunnen til hvorfor i hvert fall jeg velger å vente med Nintendo Switch.

Som en trofast eier av en Wii U som jeg har hatt i snart 5 år nå har jeg fått spilt det aller meste som har kommet til konsollen i løpet av dens levetid. Jeg tror ikke jeg lyver når jeg sier at det er den konsollen som har blitt spilt mest her hjemme, av både meg selv og mine. Den har virkelig gjort sin tjeneste og har mer en fortjent sin hvile nå som neste man i rekken kommer ut på markedet...

Men når jeg ser på denne listen så begynner jeg virkelig å lure på hva Nintendo har holdt på med de siste årene.

Joda, Jeg er like spent som alle dere andre på The Legend of Zelda: Breath of the Wild, og jeg regner med at Switch versjoenen sikkert er den overlegne måten å spille det på. Men med tanke på at det er det eneste Nintendo eksklusive spillet jeg simpelthen MÅ ha før Xenoblade Chronicles 2 og Super Mario Odyssey kommer senere i 2017, kan jeg like gjerne bare spille Wii U versjonen som kommer ut samme dag. 

Misforstå meg rett: Jeg er spent på hvordan Fast RMX, Splatoon 2 og Mario Kart 8 Deluxe blir å spille på Switch, men for en som allerede har sunket utallige timer ned i Fast Racing: NEO, Splatoon og Mario Kart 8 føler jeg ikke at noe av det jeg så langt har sett fra disse "gjenutgivelsene" har overbevist meg om at jeg går glipp av noe med å vente til slutten av året. 

Og for all del,1-2-Switch og Snipperclips både ser og høres kule ut, men de er ikke akkurat Wii Sports om jeg får formulere meg slik, og heldigvis for meg eier jeg allerede en importert utgave av Puyo-Puyo Tetris på PS4. Så da føler jeg at et eventuelt Switch kjøp ikke er nødvendig for meg før vi nærmer oss slutten av året.

Det jeg bruker en lang tid på å si er dette: Satt opp mot resten av 2017 og alle storspillene vi har å glede seg til, for ikke å nevne at jeg sikker blir travelt opptatt med bleieskift arbeid fra og med mai måned, daler dessverre Nintendo Switch litt ned på listen over prioriteringer. Så for de som hadde gledet seg til stor dekning av Nintendo Switch lanseringen fra "AndyLonn's Blogg om Spill og Sånt" må jeg dessverre skuffe dere.  Jeg skal love å komme sterkere tilbake på denne fronten når jeg omsider skaffer meg en.

Som et aldri så lite plaster på såret kan dere i det minste se frem til en anmeldelse av Yakuza 0 i løpet av de nærmeste dagene. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

AndyLonn

AndyLonn

27, Haugesund

En etterhvert erfaren spillentusiast. Jeg har aktivt spilt alle slags spill i over 20 år og har blogget / skrevet anmeldelser på Gamereactor Norge og Giant Bomb sine community sider siden 2012.

Kategorier

Arkiv

hits