E3 2017: Electronic Arts

Og vips så var vi i gang igjen med en av årets største begivenheter for oss gamere. E3 er for meg en personlig høytid og det er få steder jeg heller ville være enn foran skjermen mens alt vi har spekulert om i månedsvis blir bekreftet, avkreftet eller på andre måter avslørt.

I år var det Electronic Arts, ofte forkortet til bare EA, som fikk starte galskapen. De fleste gamere har et forhold på enten godt eller vondt til utgiver giganten, men en ting skal være sikkert: De har en imponerende stall med spill de kan hente fra. Alt fra deres alltid like populære sport serier, til noen av de best kjente spilltitlene i historien som Need for Speed. Mass Effect og Battlefield.

"EA Play" presentasjonen vi fikk se i går føltes for meg som en litt rar måte å starte E3 på. Jeg vil ikke si den var direkte skuffende, da det var flere titler som ble vist jeg er interessert i, men det var likevel ikke den eksplosive starten på årets pressekonferanser jeg hadde håpet den skulle være.

Need for Speed: Payback ser konge ut

Need for Speed serien var i mange år en av de seriene som ble melket for alt det var verdt, med nye spill gitt ut år etter år. Dette har unektelig en negativ påvirkning på kvaliteten, noe som gjorde at jeg etterhvert mistet interessen for serien.

Nå har temaet bak årets Need for Speed fått litt lengre tid en vanlig på seg til å levere noe bra, og resultatet ser ut som en kombinasjon av Fast and the Furious, Need for Speed: Hot Pursuit og Burnout serien. 

Jeg er for tiden giret på et litt mindre høytidelig racing spill, ala Burnout og Hot Pursuit, så dette ser ut til å være midt i blinken for meg. Det skal sies at jeg er litt bekymret for hvor lineært spillet kan bli basert på det vi fikk se på demoen som ble vist. At spillet hopper mellom gameplay og forhåndsgenererte videosekvenser midt opp i alt det som skjedde i videoen føltes rart ut, og jeg håper dette holdes til et minimum i det endelige spillet.

Need for Speed: Payback har lanseringsdato 10. november

Josef Fares is back.

Brothers: A Tale of Two Sons bergtok meg aldeles når det kom ut i 2013. Svenske filmregissør Josef Fares hadde ingen erfaring med spillutvikling fra før av, når han teamet opp med Starbreeze om denne lille perlen, og med Fares i sjefsstolen fikk vi en spillopplevelse ganske så annerledes enn de vi vanligvis får servert.

Det har vært svært så stille fra Fares etter Brothers ble sluppet, men vi fikk høre for en tid tilbake at han hadde startet spillstudioet Hazelight, og det er de som nå gjennom EA Originals programmet gir ut A Way Out

Ganske enkelt forklart er A Way Out et spill hvor du skal bryte deg ut av fengsel. Spillet er designet eksklusivt som et spill du må spille sammen med en venn. Du kan med andre ord ikke spille dette spillet alene. Man kan selv velge om man vil spille spillet sammen over Internett eller spille det lokalt på samme konsoll, populært kalt "Couch Co-Op".

Fares stod selv på scenen og forklarte konseptet, om hvordan spillere må jobbe sammen for å bryte seg ut av fengsel. Han viste frem flere spennende scenarioer i spillet, og for meg virker dette som en slags asynkron flerspiller opplevelse, hvor for eksempel en spiller må underholde vaktene ved hjelp av dialogsystemet, mens den andre spilleren utfører lyssky aktivitet mens vaktene er distrahert. 

Jeg synes dette konseptet virker veldig spennende, og med Josef Fares sitt "outsider" perspektiv på spilldesign tror jeg at A Way Out kan bli noe virkelig spesielt.

Ingen fast dato ennå, men spillet ser ut til å komme tidlig i 2018.

Sports Sports Sports.

Ah. Hva er vel en EA pressekonferanse uten en ulidelig langdratt presentasjon om FIFA, Madden og NBA...

Som vanlig dedikerte EA en ikke ubetydelig mengde tid på å snakke om de diverse sportstitlene sine og hva slags nyvinninger vi kan forvente å se. Ettersom det eneste spillet i denne kategorien jeg bryr meg noe særlig om (NHL serien) ikke ble nevnt, tar jeg bare en kjapp oppsummering om hva som ble nevnt

Fifa 18

Cristiano Ronaldo har gjort motion capture for Fifa 18, Alex Hunter storylinen fra Fifa 17 fortsetter i det nye spillet og Fifa 18 kommer til Switch men den versjonen er bygd på en annen spillmotor og mangler Alex Hunter delen av spillet.

Madden 18

Får en egen historie modus, Longshot, med House of Cards og Moonlight skuespilleren Mahershala Ali i hovedrollen. 

NBA Live 18

Basketballspillet NBA Live 17, som skulle ha kommet ut i vinter, er nå omdøpt til NBA Live 18. Demo kommer i August

For lenge siden, i en galakse langt, langt borte... er EA fortsatt ikke redd for å melke en serie.

I forkant av pressekonferansen hadde jeg håpet å få høre mer om enten Amy Hennig og Visceral Games sitt nye spill, eller å få vite noe mer om hva det er Respawn holder på med, da begge studioene jobber med nye Star Wars tittler. Men siden Battlefront II kommer ut om bare noen få korte måneder, visste jeg at det håpet hang i en tynn tråd.

Det skulle vise seg at det håpet ikke hang i en tråd i det hele tatt, for EA brukte all tid de hadde satt til overs for Star Wars til å snakke om Battlefront II. 

Vi fikk vite at all DLC som er planlagt for spillet skal være gratis, ala Titanfall 2, og at det skal være mikrotransaksjoner i spillet, noe jeg regner med er for kosmetiske effekter. 

En lang live gameplay demonstrasjon ble vist for første gang, hvor de viste en kamp som utspilte seg på planeten Naboo i prequel filmene. Både Rey, Boba Fett og Darth Maul dukket opp her, så spillet kjører ikke så stram linje på kronologien.

Som kjent fra tidligere skal Battlefront II ha en mer omfattende enspiller del enn det forrige spillet hadde, og historien er satt til mellom Return of the Jedi og The Force Awakens, hvor du spiller som en av imperiets beste soldater.

Battlefield 1 får besøk av russerne.

En ny Battlefield 1 utvidelse, "In the Name of the Tsar" ble vist frem. Den kommer ut i september, og i forkant av dette kommer det nye kart og andre oppdateringer til originalspillet.

BioWare teaset nytt spill

Anthem er et helt nytt spill fra A-laget til BioWare, Første teaseren minnet meg litt om Destiny, men vi må vente til Microsoft pressekonferansen før vi får vite mer.

Ingenting ble nevnt om eksklusivitet, men det ser ut til at Microsoft i det minste har en markedsførings avtale på plass med den kanadiske utvikleren.

For de som ikke fikk det med seg, eller hadde glemt det så er EA/Origin Access gratis hele E3 uka på Xbox og PC, mens flere av EA sine spill er gjort tilgjengelig via "Free Trial" på Playstation 4.

AndyLonn mener:

EA blåste ikke taket av bygningen på noen måte, men som nevnt tidligere er jeg positivt interessert i flere av titlene de viste frem. Battlefront II ser helt nydelig ut, Need for Speed: Payback og A Way Out er "must haves" for meg, og jeg er veldig spent på å høre mer om Anthem.

EA kan med fordel slutte med å bruke så mye tid på sport titlene sine. Disse spillene selger så pass bra hvert år at det er sannelig ikke godt å si hvem det er de prøver å kapre med å paradere de frem på denne måten.

 

ICYMI så lagde jeg en liten knippe videoer om hva jeg forventer fra årets E3. Setter pris på alle tilbakemeldinger dere måtte ha på videoene.

Ha en fin E3 alle sammen

;

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

AndyLonn

AndyLonn

27, Haugesund

En etterhvert erfaren spillentusiast. Jeg har aktivt spilt alle slags spill i over 20 år og har blogget / skrevet anmeldelser på Gamereactor Norge og Giant Bomb sine community sider siden 2012.

Kategorier

Arkiv

hits