E3 2017: Bethesda 

Noen få timers søvn etter Microsoft gikk av scenen etter sitt fyrverkeri av en pressekonferanse var det tid for Bethesda Softworks på morgenkvisten.

"Huset som Elder Scrolls bygde" har vært skikkelig i vinden de siste årene i og med at både Fallout 4, Wolfenstein The New Order, Doom og Elder Scrolls Online har blitt møtt med stor suksess både kritisk og salgsmessig.

Nå vil de veldig gjerne vise oss et glimt av hva fremtiden har i vente, og jeg tror de fleste er lutter øre til hva de har å si.

DOOM VFR og Fallout 4 VR

De som har fulgt litt med i gaming nyhetene de siste månedene husker kanskje at Bethesda sin eier Zenimax har vært i juridisk strid med Oculus om VR teknologien som ligger til grunn for Oculus Rift headsettet.

Vel, med tanke på hvor stort fokus de hadde på VR under årets pressekonferanse, er det lett å forstå. Med DOOM VFR og Fallout 4 VR tar Bethesda to av sine største serier å kaster dem inn i den virtuelle virkelighet. 

Nå gjenstår det å se hvor godt VR gimmicken harmonerer med spill vi vanligvis er vant til å spille med kontroller eller mus og tastatur. For min del syntes jeg spesielt DOOM så litt seigt ut, da de bruker VR teleportering for å flytte DoomGuy rundt banen mens man plaffer løs på demonene.

Det er uansett spennende å se et så stort firma som Bethesda gi VR en reell sjanse.

Dishonored 2 får DLC

Hvis du, som meg, ikke kan få nok av Whalepunk verdenen som er Dishonored 2 så frykt ei. Dishonored 2 får en historieutvidelse kalt "Death of The Outsider", hvor spilleren tar på seg rollen av Meagan Foster (spilt av den alltid like fantastiske Rosario Dawson) hvor hun har tenkt å ta et oppgjør med skapningen som trekker trådene i Dishonored universet. Dette kan bli stilig.

Skyrim på Switch

En av de største nyhetene som kom ut av første gangen Nintendo viste frem Nintendo Switch var at The Elder Scrolls V: Skyrim skulle komme til den håndholdte konsollen.

Skyrim som tok verden med storm 11.11.11 har vært en favoritt blant mange gamere helt siden den gang og har tidligere blitt portet til PS4 og Xbox One.

Nye funksjoner i Switch versjonen er Motion Controls, hvor spillerne kan bruke Joy-Con kontrollerene i kamp, og Amiibo støtte, spesifikt Legend of Zelda relatert Amiibo støtte, hvor hvis du scanner diverse Zelda Amiibos så låses Link's ikoniske utstyr opp i spillet.

Ingen håndfast lanseringsdato ennå, men spillet står fortsatt satt opp for høsten 2017 på Nintendo sine hjemmesider.

I andre Elder Scrolls nyheter har Elder Scrolls Online passert 10 millioner spillere og Elder Scrolls Online får en mobil versjon og en Skyrim utvidelse.

Skyrim og Fallout 4 "Creation Club"

For noen år tilbake havnet Bethesda i unåde med sine egne fans da de prøvde å innføre "Paid Mods". Tanken var at modskaperne kunne tjene penger på det det de skapte til spillene, mens Bethesda fungerte som mellommann. Deler av planen de hadde syntes jeg hørtes ut som en god ide, men det var noen faktorer som gav grunn til bekymring og ideen ble etterhvert skrinlagt.

Nå ser det ut til at den har gjennoppstått i form av Creation Club, og det er tydelig at ideen har vært gjennom noen revisjoner før den ble presentert.

Creation Club er en slags plattform hvor nytt innhold skapt av både Bethesda og modskaperne kan selges. Dette vil være alt fra nye gjenstander, våpen, bekledning og annet tilbehør som hører hjemme i spillene. Alt som dukker opp på plattformen vil være nøye gjennomgått av Bethesda selv, og skal fungere med hovedspillene de er laget for, samt all DLC.

Creation Club blir lansert i løpet av sommeren for både PS4, Xbox One og PC. 

Ondskapen vender tilbake

Fans av Resident Evil skaper Shinji Mikami kan glede seg over at skrekk-mesteren snart er tilbake med en oppfølger til The Evil Within. Spillet lanseres Fredag den 13. oktober, og frem til det kan du kose deg med denne aldri så psykedeliske traileren. 

Quake Champions fortsetter sin Åpne Beta 

Bethesda fortsetter å forvalte iD Software arven med den respekten det fortjener. I dag kunne de annonsere at Quake Champions er tilbake i åpen beta, og at den betaen skal fortsette i ubestemt tid. 

Spillet har fått en håndfull små oppdateringer etter siste runde med åpen beta. BJ Blazkowicz er nå en spillbar figur, hans spesial er at han kan dual wielde hvilket som helst våpen. Det er kommet tre nye kart, to av dem for Duel modusen og et nytt våpen. Quake Champions har også fått forbedret matchmaking, Custom game støtte, en publikums modus, og utviklerne lover mer til i tiden fremover.

Hvis du ser på deg selv som god i arenashooter sjangeren kan du den 26 august stikke av med 1 million dollar i første premie potten på QuakeCon i det de har valgt å kalle for Quake World Championship.

;

BJ Blazkowicz is back again... again

En av 2014 sine største overraskelser var MachineGames Wolfenstein: The New Order. Satt i et alternativt 60 tall hvor Nazistene gikk seirende ut av Ander Verdenskrig spilte vi som gode gamle Blazkowicz i et spill som var langt bedre enn det det føltes som det hadde noen rett til å være. Suksessen til The New Order var et varselskudd om at de gamle iD Software spillene var på full fart tilbake til storhet, og etter både DOOM og Quake Champions har imponert stort, er det nå på tide med en oppfølger til Wolfenstein.

Wolfenstein II: The New Colossus ser ut til å fortsette der The New Order slapp og som navnet tilsier er handlingen denne gangen satt i USA. Traileren viser et amerika under okkupasjon og hinter til at spillet ikke har tenkt til å unngå de harde temaene som fargela 60 tallet i USA, selv om det er en alternativ versjon av det. Flere kjente ansikt dukker opp og jeg kjenner allerede at jeg gleder meg. 

Wolfenstein II: The New Colossus kommer til Xbox One, PS4 og PC allerede den 27. Oktober


 

AndyLonn mener:

Bethesda hadde en sterk fremvisning i år til tross for ingenting ble sagt om verken et nytt Fallout eller et nytt Elder Scrolls spill. Jeg kan like denne iD Software trenden de har gående nå, jeg håper bare at de velger å spare på kruttet slik at de ikke svir av alt på en gang. Med DOOM i fjor og så Wolfenstein i år føles kanskje litt tett på hverandre, men jeg skal aldeles ikke klage.

Quake Champions betaen er gode nyheter for meg, jeg har i overkant av 30 timer med det allerede og ser ikke for meg at jeg blir lei med det første. Et nytt Evil Within minner meg på at jeg må få spilt ferdig det første. og mer av Dishonored 2 klarer jeg ikke si nei til. Interessant å se hvilken retning VR satsingen deres tar, og jeg er mektig imponert over at de klarte å komme med en "Paid Mods" surrogat som det i hvertfall i utgangspunktet ser ut som folk er fornøyd med.

ICYMI så lagde jeg en liten knippe videoer om hva jeg forventer fra årets E3. Setter pris på alle tilbakemeldinger dere måtte ha på videoene.

Ha en fin E3 alle sammen

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

AndyLonn

AndyLonn

27, Haugesund

En etterhvert erfaren spillentusiast. Jeg har aktivt spilt alle slags spill i over 20 år og har blogget / skrevet anmeldelser på Gamereactor Norge og Giant Bomb sine community sider siden 2012.

Kategorier

Arkiv

hits