E3 2017: Sony

Klarer Sony å beholde roen, mens de likevel tar utfordringen fra deres største konkurrent på alvor?

Etter å ha regjert på toppen av konsollhaugen de siste 4 årene, og med nyheten om at maskinvaren deres selger tre for hver som blir solgt av konkurransen sin maskinvare kan det sies at Sony med rette føle seg komfortabel.

Men nå som Microsoft tar grep for å rette kursen sin etter å ha blitt akterutseilt i starten av generasjonen kan det fort bli farlig for Sony å føle seg for komfortabel også. Microsoft hadde et fyrverkeri av en pressekonferanse som, selv om tynn på de eksklusive titlene man ofte ønsker å se, danner et bilde av hvordan Microsoft ønsker å bli oppfattet i tiden fremover, som stedet hvor man får den beste konsollopplevelsen markedet har å tilby.

Årets Sony pressekonferanse tok på seg en litt rar form. Hvor tidligere år har vært en god blanding av annonseringer, spilldemonstrasjoner og personligheter på scenen, virket det i år som om Shawn Layden ikke hadde tid til å snakke til publikum, fordi de skulle vise så mye video. Dette er ikke noe jeg i utgangspunktet har noe problem med, men som jeg kommer tilbake til i oppsummeringen er det noe med stilen det ble gjort på som bekymrer meg.

Men først skal vi se litt på hva som ble vist frem.


 

God of War

Spillet jeg var mest spent på å se mer fra hos Sony skuffet ikke. Det fjerde hovedspillet i God of War serien ser ut til å prøve å omdefinere hva serien har blitt kjent for. Borte er de elegante, nesten dans-aktige animasjonene, erstattet med et mer rått og brutalt kampsystem som passer den norrøne settingen godt.

Videoen var fullstappet med referanser til norrøn mytologi. Jeg tror det var Loke som snakket til Kratos om fortiden hans, og vi fikk se ulv som gikk luskende i tåken som jeg regner med er Fenrisulven, sønnen til Loke. Siden Kratos også har med seg det som ser ut til å være sønnen hans, er det ikke utenkelig at dette blir far og sønn mot far og sønn.

Noen dverger så ut til å hjelpe Kratos med utstyr. Dette er nok enten smedene Sindre og Brokk som, hvis det er Loke som er hovedantagonisten i spillet, har mer enn god nok grunn til å ta side med Kratos. Sindre og Brokk smidde magiske gjenstander for gudene som blant annet Tor sin hammer Mjølner og Odin sin armring Draupne i en konkurranse mot Loke hvor det stod om livet til sistnevnte. Videoen viser også at Kratos og sønnen hans treffer på Midgardsormen på sin ferd, noe som kan bety trøbbel for de norrøne gudene.

God of War er satt til å komme ut tidlig i 2018.

Monster Hunter World

Jeg ville ikke tro det var sant, selv ikke når alle bevis pekte mot det. Men det ser ut til at vi får et Monster Hunter til Playstation 4, Xbox One og PC på starten av neste år.

Det kan se ut til at ryktene om en mer vestlig rettet Monster Hunter opplevelse var ganske så korrekt. Det var lite av selve rammeverket rundt det som ble vist som minnet meg om den oppbygningen Monster Hunter serien har hatt i åresvis nå, men likevel var det nok der av det klassiske Monster Hunter kampsystemet til at jeg er mer en interessert.

Jeg har ikke noe imot at serien utvikler seg med tiden, men jeg er veldig skeptisk og redd for at de kanskje har dummet ned spillet for å nå et bredere publikum. Vi har nok av half-assed Monster Hunter kloner, La for all del Monster Hunter være Monster Hunter.

Spider-Man

Et av konferansens høydepunkt for meg var unektelig Spider-Man fra Insomniac Games. Dette er et spill jeg har siklet over helt siden de først annonserte det, og det var deilig å endelig få se litt gameplay. Kampsystemet virker som en tolkning av det Rocksteady hadde i Batman: Arkham serien, men det så ut til å flyte litt bedre enn hva jeg følte systemet gjorde i Arkham Knight.

Demoen var veldig filmsekvens og Quick Time Event avhengig, noe jeg håper spillet ikke lener seg for mye på. Joda det ser spektakulært ut med en krane som faller over byen, men hvis jeg blir fratatt kontrollen så ofte som demoen viste daler interessen min for spillet kraftig.

Spider-man kommer ut i 2018.

Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds

Aloy er tilbake i den første (av flere?) historieutvidelser til Guerilla Games storspill Horizon Zero Dawn. Som både tittelen og traileren viser er det nye snødekte omgivelser vi nå skal få leke oss i, mens Aloy søker flere svar om..... jeg vil tro fortiden hennes??

Utvidelsen lanseres i løpet av 2017

Uncharted: The Lost Legacy
 

Nok en historieutvidelse, dog denne er "stand-alone" og ble først annonsert på The PlayStation Experience i desember. For første gang i serien spiller vi som noen andre enn Nathan Drake, ettersom hans historie ble gjort ferdig i A Thief's End. Denne gangen følger vi Chloe Frazer og Nadine Ross til India hvor de, ikke uventet, nok en gang er på skattejakt og møter motstand fra noen skikkelig fæle folk.

The Lost Legacy kommer ut 22. august og selges både digitalt og fysisk.


Det var ganske mange trailere så her har dere lenker til hvor dere finner dem

Destiny 2 - fikk en story trailer.

Skyrim - får VR støtte.

Shadow of the Colossus remasteres igjen.

CoD WWII - Gameplay Trailer

Crash Bandicoot N Sane Trilogy - E3 trailer 

Days Gone Gameplay Trailer - Biker Zombie spillet som jeg fortsatt ikke er interessert i

Detroit: Become Human Trailer - David Cage's nye spill

Gran Turismo Sport - Trailer

Marvel Vs Capcom: Infinite - Story trailer

Knack 2 - Gameplay Trailer

Undertale kommer til PS4 og Vita

 

AndyLonn mener:

Jeg fryktet i forkant av pressekonferansen at Sony var på vei tilbake til gamle fakter. Som jeg har nevnt andre steder tidligere har jeg på følelsen av at Sony lar ledelsen i konsollmarkedet gå til hodet på dem. Det minner om slik de var i mot solnedgangen av Playstation 2 generasjonen, hvor de tok ledelsen for gitt, og ikke trodde det var noe de måtte fortjene, noe som senere ledet til Playstation 3 som hadde en katastrofal høy pris og en elendig lansering.

Jeg sier ikke at det er det som er i ferd med å skje nå, men Microsoft er i full anmarsj med Xbox One X, og mens jeg på den ene siden bare syntes det er gøy med litt reell konkurranse, så er jeg nervøs for at Sony ikke klarer å stable på beina et godt nok forsvar til å ta den konkurransen ved hornene. 

Jeg er ikke så sikker på at de har funnet det rette formatet for pressekonferansen. Både Microsoft og Ubisoft hadde bedre flyt i år, og foruten om Monster Hunter World, et spill som dukker opp på både Xbox One og etterhvert PC, var det lite nytt fra Sony brakte til bordet som var av interesse for min del. 

 

ICYMI så lagde jeg en liten knippe videoer om hva jeg forventet fra årets E3. Setter pris på alle tilbakemeldinger dere måtte ha på videoene. Jeg har nå også lagd teksting på de tre episodene, og har planer med å fortsette å tekste alle videoene mine fremover så sant jeg har kapasitet til det.

Ha en fin E3 alle sammen

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

AndyLonn

AndyLonn

27, Haugesund

En etterhvert erfaren spillentusiast. Jeg har aktivt spilt alle slags spill i over 20 år og har blogget / skrevet anmeldelser på Gamereactor Norge og Giant Bomb sine community sider siden 2012.

Kategorier

Arkiv

hits