Tre spill som kan få deg i julestemning | Spillmagasinet


For en liten stund siden ba supersjef Bernt Erik Sandnes, aka SpillPappa, oss i blogger samfunnet til Spillmagasinet om å lage noe til bloggen vår som handlet om jul. Jeg gikk litt i tenkeboksen og fant ut jeg skulle lage en kort video med tre spill jeg husker å ha spilt rundt juletider før.

Jazz Jackrabbit 2: Christmas Chronicles var en gratis utvidelse av det allerede fantastiske Jazz Jackrabbit 2 fra Epic Games. Hvis jeg ikke husker helt feil så var det i julen 1994 eller 1995 min søster fikk det første Jazz Jackrabbit spillet til jul fra foreldrene våre samme julen jeg fikk Mickey Mania, også kjent som Mickey's Great Adventure.

Etter utallige timer med det første Jazz Jackrabbit var forventningene store til oppfølgeren som til vår store forbauselse også inneholdt 2 player lokal samarbeids modus, noe som kom godt med da undertegnede ble langtids sykemeldt fra skolen etter å ha sølt en suppeskål med kokende vann på lårene. Good times...

Duke Nukem 3D er vel de fleste av oss kjent med, men visste du at 3D Realms en gang i 1997 også slapp en utvidelse til spillet, som het Nuclear Winter?

Julenissen har blitt kidnappet og hjernevasket. Kidnapperne er gamle kjenninger av Duke, men denne gangen har de også støtte fra den fryktelige Feminist Elven Militia gruppen, Duke må reise til nordpolen for å stoppe hva en slags ondskapsfull plan Julenissen og feministene har kokt i hop og redde julen en gang for alle.

Nye baner ble lagt til, Hollywood Holocaust og Red Light District banene fra orginalspillet fikk en overhaling slik at de skulle stå mer i stil med juletemaet, Pig Cops og Enforcers fikk nissebekledning, nye snømenn og alvedamer dukket opp, og sist men ikke minst dukket selveste Santa "Claws" opp som siste boss.

Utvidelsen ble møtt med ganske negativ response fra fansen, noe jeg ikke finner helt uberettiget. Det er relativt lite nytt innhold i den, og det som er nytt ser veeeldig dårlig ut sammenlignet med det ellers så kurante designet Duke Nukem 3D hadde for sin tid.

Men fra to spill som hadde en utvidelse som handlet om julen til et helt spill som handlet ene og alene om julen. James Pond 2: Codename Robocod.

James Pond, for de som ikke vet, var en britisk spillserie utviklet av Vectordean LTD og Millennium Interactive. Den så først dagens lys i 1990 på en rekke konsoller og hjemmepc alternativer, deriblant Amiga, Atari ST og Sega Megadrive.

Historien i spillet er satt rett etter det første spillet, hvor det viser seg at skurken i historien, Dr. overlevde den forrige konfrontasjonen med superagenten James Pond. Maybe flykter til nordpolen hvor han tar over nissens verksted for sine onde planer.

Spillet ble så populært at det har blitt portet til hele 17 forskjellige plattformer, deriblant Playstation 2, Playstation 3 og Nintendo DS.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

AndyLonn

AndyLonn

27, Haugesund

En etterhvert erfaren spillentusiast. Jeg har aktivt spilt alle slags spill i over 20 år og har blogget / skrevet anmeldelser på Gamereactor Norge og Giant Bomb sine community sider siden 2012.

Kategorier

Arkiv

hits